Alapvető Egyesület

De miért vagyok beteg?

 

De miért vagyok beteg? Sokszor felteszik ezt a kérdést nekem...

A válasz sokféle lehet.

Mindenki általában valamit vagy valakit felelőssé tesz ennek az állapotnak a kialakulásáért:

- baktériumos fertőzés, influenza (most ő az elsődleges bűnbak), gombák, ételek, dohányzás... az oka.... valaki rámköhögött...

Ez a legkönnyebb és a legelterjedtebb  védekezésünk, mert védekeznünk kell.

 

De ki és mi ellen védekezünk és miért kell?

Miért nem tudjuk elfogadni, hogy testünk, lelkünk, szellemünk egységet képez? Nem lehet külön-külön górcső alá tenni és szétválasztani őket! Hiszen ennek a hármasságnak mi vagyunk az urai. A mi létünk határozza meg döntéseinket. Nem Józsi bácsi mondja a szomszédból: " Neked most fájjon a térded!" A mi döntésünk az, hogy fáj a térdünk. De miért nem vállaljuk fel ezt?

Nahát ez a nagy kérdés! A válasz ott van bennünk, csak meg kell találnunk.

 

Juhász Gyöngyi

Láz

 

Hőemelkedésem van.

Mivel nagyon ritkán, 15 évente vagyok lázas és nagyon megszenvedek tőle, igen beijedtem....

Elkezdtem kutatni az okát, amit nagyon rosszul tettem.Inkább örülnöm kellene, végre működő képes az immunrendszerem!

Miért is van a láz?

Mert riadót fújt a szervezetem!

A betolakodókat rendre kell utasítani, és ha ez nem használ harcba kell szállni velük szemben. A láz az harci láz, ilyenkor a megnövekedett hőmérséklet hatására a kórokozók elpusztulnak, a fehérvérsejtek gyorsabban szaporodnak. Az  ő feladatuk hogy a megemelkedett hőmérsékletet túlélőket rendre utasítsák. Hőemelkedésnél és láznál nem fogok azonnal gyógyszerhez fordulni. Számomra az elviselhető érték 39 Celsius fok. Hogy jobb közérzetem legyen priznicelem  magam ami azt jelenti, hogy állott vizes ruhát rakok a homlokomra, a csuklóimra és a bokáimra egy száraz kis törölközővel körbetekerem, nehogy vizes legyen minden. Ezt a folyamatot többször megismétlem.

39 fok felett már beveszem a lázcsillapítót.  Sok folyadékot iszom ami nálam ilyenkor citromos tea mézzel. Ezzel segítem a szervezetem minél hatékonyabb működését.

 

Közös munkánk eredménye a gyógyulás. Bíznunk kell a testünk működésében, mert ő tudja igazából, mit kell ilyenkor tenni.

 

Juhász Gyöngyi

Depi

kép:bilgiustam.com

 

Napok óta nincs egy szemernyi napsütés sem...

Észrevettem magamon, / ami nagyon nagy odafigyelést kíván/ hogy rossz kedvem van. Milyen jelek mutatják ezt?

Sokkal kevesebb az energiám, nincs kedvem megcsinálni a napi rutinjaimat, minden idegesít, veszekedős vagyok és különben is, hagyjanak engem békén!

Hát ez tovább nem mehet!

Össze kell szednem magam!

Tán csak nem fog ki rajtam ez a borongós idő?!

Mivel ennek a dolognak a felismerése délután történt, felöltöztem és elmentem sétálni. Hát egy kicsi erőszakot követtem el magamon, mert semmi kedvem nem volt hozzá.

Azt mondtam: most pedig felöltözöl és kész! És felöltöztem. Parancsokat osztogattam magamnak, ami határozottan jót tett.  Miután hazaértem, citromfű teát készítettem, raktam bele mézet és nagy élvezettel elszürcsölgettem. Beraktam egy vidám filmet és nagy nevetések közepette végignéztem.

Sokkal jobban éreztem magam. Még egy jó alvás és holnap vidáman, tele energiával fogok neki az életemnek! :-)

Mi a tanulság? A legtöbbet mi magunk tudunk tenni magunkért! Próbáljuk meg! Semmit nem veszítünk vele.

Puszi

Gyöngyi

Fáj a torkom

 

kép forrás: nlcafe.hu

 

Reggel felkelek és már nyelni sem tudok.

Kirohanok a fürdőszobába, belenézek a tükörbe és azt mondom, hogy: ááááááááááááá!

Piros, mit, vörös!

Hirtelen azt sem tudom, mit kell csinálni...

Sos tűzoltásnak: egy kanál jó minőségű méz, lassan elszopogatva.  Kicsit jobb!

Aztán eszembe jutnak a dolgok: hagyma héját leveszem, megmosom. Egy kanál kristály cukrot karamelizálok / addig sütöm a lábosban míg sötétbarna nem lesz,de nem fekete / felöntöm 4 dl vízzel , beleteszem a hagyma héját és forrás után még 5 percig főzöm lassú tűzön. Majd leszűröm és melegen, lassan kortyolgatva megiszom.Közben a torkomat meleg sállal bebugyolálom. Bebújok a takaró alá és izzadok.

Miután a méreganyagokat kiizzadtam és aludtam egy jó nagyot, határozottan jobban érzem magam. Majd még este és másnap reggel is megcsinálom újra, remélve, hogy saját magam is meg tudom oldani ezt a problémát!

Bízom saját immunrendszeremben!

 

Juhász Gyöngyi

Ma is hideg van

 

Szép napot mindenkinek!

Ma is hideg van - mínusz 6 fok - és hiába öltözöm rétegesen , hiába veszek föl meleg holmit, mégis úgy érzem, nagyon fázom. Ilyenkor el kell gondolkoznom rajta, hogyan tudok ezen segíteni?

Csak egy kicsi meleget!!! Arra vágyom, hogy melegen süssön a nap, de ezt igazából csak kívánság marad, mert Tél van. Télen hidegnek kell lenni, hónak, fagynak! Hát akkor mi a teendőm? Amit meg tudok csinálni azok a következő egyszerű dolgok.

Hát először is érdemes egy jó, meleg teát innom mézzel, vagy anélkül.

Aztán, például ha nem messze kell mennem, gyalogolok de nem sétálok, hanem sietve megyek. Megpróbálok reggel jógázni, hogy az energia áramlásom újra el tudja látni feladatát. De természetesen bármilyen torna, ha pár perces az is jó, csak valamit kell mozognom.

Még sok dolog van amit bevethetnék a fázásom leküzdésére, de ami számomra a legfontosabb a lelkemben kell rendet rakni. Elfogadom, hogy tél van és nem küzdök ellene, mert a küzdés nagyon sok energiát emészt fel. Kinyitom a szívem és úgy gondolok a hidegre, mint az élet velejárójára, mert a hideget mindig meleg követi a meleget pedig a hideg.

A télnek is meg van a maga szépsége. Amikor leesik a hó, vagy amikor a fagy jégcsapokat varázsol az ereszre és amikor belenézel meglátod magad benne tisztán, csillogóan, akkor melegség önti el a lelkedet  és már nem is fázol !

Hát így élek én télen és remélem, Te , aki elolvasod, meríteni tudsz belőle egy kis melegséget!

 

Ölellek: Juhász Gyöngyi

Designed by Free Joomla Templates