Alapvető Egyesület

Ma is hideg van

 

Szép napot mindenkinek!

Ma is hideg van - mínusz 6 fok - és hiába öltözöm rétegesen , hiába veszek föl meleg holmit, mégis úgy érzem, nagyon fázom. Ilyenkor el kell gondolkoznom rajta, hogyan tudok ezen segíteni?

Csak egy kicsi meleget!!! Arra vágyom, hogy melegen süssön a nap, de ezt igazából csak kívánság marad, mert Tél van. Télen hidegnek kell lenni, hónak, fagynak! Hát akkor mi a teendőm? Amit meg tudok csinálni azok a következő egyszerű dolgok.

Hát először is érdemes egy jó, meleg teát innom mézzel, vagy anélkül.

Aztán, például ha nem messze kell mennem, gyalogolok de nem sétálok, hanem sietve megyek. Megpróbálok reggel jógázni, hogy az energia áramlásom újra el tudja látni feladatát. De természetesen bármilyen torna, ha pár perces az is jó, csak valamit kell mozognom.

Még sok dolog van amit bevethetnék a fázásom leküzdésére, de ami számomra a legfontosabb a lelkemben kell rendet rakni. Elfogadom, hogy tél van és nem küzdök ellene, mert a küzdés nagyon sok energiát emészt fel. Kinyitom a szívem és úgy gondolok a hidegre, mint az élet velejárójára, mert a hideget mindig meleg követi a meleget pedig a hideg.

A télnek is meg van a maga szépsége. Amikor leesik a hó, vagy amikor a fagy jégcsapokat varázsol az ereszre és amikor belenézel meglátod magad benne tisztán, csillogóan, akkor melegség önti el a lelkedet  és már nem is fázol !

Hát így élek én télen és remélem, Te , aki elolvasod, meríteni tudsz belőle egy kis melegséget!

 

Ölellek: Juhász Gyöngyi

Designed by Free Joomla Templates