Alapvető Egyesület

Náthás, étványtalan gyermek csemegéje

 Egy-két ötlet, amit személyes tapasztalatom alapján merek ajánlani:   

 

 

 

 

Fehér szézámmagot kávédarálón, vagy más aprító-daráló gépen pépesre darálunk, mondjuk 3-4 evőkanálnyit, majd mikor már szinte krémesen pépes, teszünk hozzá egy evőkanálnyi mézet. Összegyúrjuk, és kis golyókat készítünk belőle. Majd...

Ezt lehet egy kis kakaóporba, kókusz vagy csokireszelékbe hempergetni, hogy ne legyen olyan ragadós, majd fogpiszkálót szúrni bele és kistányéron feltálalni.

A legtöbb gyerek kedvelni fogja. Nagyon tápláló, erősen nyákoldó hatású, és nem kell belőle sokat enni ahhoz, hogy kifejtse jótékony hatását, hamarosan felszakad a váladék, stb... !

Ezt a keveréket egyébként az ókori római katonák is fogyasztották, mert annyira jó a fizikai és lelki fáradtság, kimerültség leküzdésére.Másik személyes tapasztalatom, hogy az a különös gyümölcs, a naspolya rendkívül jó arcüreggyulladás enyhítésére. Ha megesszük, szinte azonnal enyhül a gyulladás és a fájdalom. Sajnos nem könnyen beszerezhető, és sokan nem szeretik, sajnos a gyerekek nagy része sem, de aki megkóstolja - majd megszereti-, annak érdemes beszereznie akkor, amikor valamilyen nyálkahártya gyulladása van a szervezetében (pl. bélgyulladásnál is ki lehetne próbálni!).

 

 

Waldhauserné Zárándi Nóra

dietetikus

 

Designed by Free Joomla Templates