Alapvető Egyesület

Egy igazi összefogás története

 

Avagy egy sikertörténet naplója

 

Minden egy riporttal, meg egy szívhez szóló levéllel kezdődött tavaly ősszel. Történetünk főszereplője Viki, aki végső elkeseredésében fordult a médiához, hiszen egy különleges betegségben szenved, ami derékba törte életét.

 

 

A riport:  http://www.rtlklub.hu/musorok/fokusz/videok/262585

"Pásztor Viki vagyok, 38 éves és ALS szindrómás. Évekkel ezelőtt elváltam és 9 éves kisfiammal egyedül éltem albérletben. Lehet, hogy furcsán hangzik, de életem legboldogabb időszaka volt ez. A munkahelyemen előléptettek, főiskolára jártam, megtanultam megállni a lábamon egyedül, mások segítsége nélkül és teli voltam tervekkel. Rengeteg tervvel, semmi sem tűnt lehetetlennek.Majd márciusban megjelentek az első tünetek, izomgörcsök, lábgyengeség. Augusztusban már annyira gyenge volt a lábam, hogy nem tudtam felszállni a buszra és már futni sem tudtam. Elkezdődtek a kivizsgálások, orvostól orvosig küldtek."

 

Az ALS szindróma egy igen ritka halálos, idegrendszeri betegség. Nagyon nehéz kimutatni, mert igazán agyi elváltozás nem mutatkozik. Először a mozgató izmokat, majd a többi létfontosságú szerv izmait, így a tüdőét és a szívét támadja meg. Viki már 8 éve küzd a betegséggel, bár az orvosok általában 2-3 évet jósolnak ezeknek a betegeknek. Mindenki, akinél diagnosztizálták ezt a kórt, tudja, hogy az állandó izomműködés késleltetheti a végkifejletet. A Motomed nevű aktív-passzív lábmozgatógép, görcsoldó funkcióval igazán nagy segítség ezen betegek részére.

 

Viki igazi harcos, nagyon szeretne még sokáig a gyermekével maradni, egy ilyen gép lett az álma!

S ahol az igazi akarat, ott megtörténik a csoda!

 

A riportnak köszönhetően kapott egy jelképes segítséget, majd, a FutAnyu Angyalkája - Ági- felvette vele a kapcsolatot, aki elhatározta, hogy a segítségére siet. FutAnyu megkeresett minket, az Alapvető Egyesületet, hogy csatlakozzunk Mi is.

FutAnyu Cafeblogra és hozzánk is felkerült a felhívás az összefogásra:

http://futanyu.cafeblog.hu/2014/09/16/motomed-vikinek-az-igazi-ice-bucket-challenge/

Ha nem hagyja ellustulni az izmait, az idegeket, ha mozog naponta vagy valami átmozgatja Őt, azzal éveket nyerhet.  De számára/számukra ez a Motomed gép egy elérhetetlen Álom…”

 

Így aztán elindult a gyűjtés! Izgatottan láttuk, hogy az álom tényleg közeledik a megvalósulás felé, hiszen nagyon sok vállalkozó és magánember nem habozott segíteni. Október 23.-án már láttuk, hogy megvan a pénz a Motomedre!!!

 

 

Viki levele:

"Kedves segítőim! Boldog vagyok, nagyon, nagyon boldog. Megvan a bicóm! És ezt Nektek köszönhetem! Köszönöm a támogatást, minden lájkot, minden megosztás, minden bátorítást. Én most nem csak egy biciklit kaptam, hanem rengeteg szeretetet és erőt hogy minél tovább tekerhessem. Rettentően hálás vagyok, velem egy olyan nagy dolog történt, hogy nem is tudom szavakban kifejezni, amit érzek. Nagyon szeretlek Titeket, mindenkit. Tegnap a fürdő átépítése is megkezdődött, pár napon belül kész lesz az én biztonságos, kényelmes és szép fürdőszobám is. Köszönök mindent! Millió puszi. Viki”

 

Bár ez a történet önmagában is egy sikertörténet, Viki álmait is meghaladta ami ezután történt!

Folyamatosan érkeztek felajánlások továbbra is, így lett egy lehetőség, hogy az életkörülményein is segíthessünk Vikinek!

 

Először a Zalakerámia adományozott csempéket és járólapokat, majd egy vállalkozó ingyen vállalta a fürdőszoba felújítási munkáit.

A fürdőszoba új elemeit is a befolyt pénzből tudtuk finanszírozni, s ennek köszönhetően Viki a betegsége kialakulása óta először tudta egyedül, teljesen egyedül, segítség nélkül, használni a fürdőszobáját!

 

Ilyen volt a fürdőszoba:

 

fürdő alakulása:

 

 

A fürdő elkészült :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapott pár nélkülözhetetlen, mindennapi használati eszközt.

Illetve az otthonuk egy kicsit konfortosabbá tudott válni, hiszen lehetőség nyílt szőnyegek vásárlására is.

 

 

Sikerült a fürdőszoba és az egyik szoba fűtését is megoldani, s az összegyűjtött pénzből a szobájuk is új külsőt kapott.

 

Szoba felújítás közben:

 

Alakul :-)

 

A szoba kész!

 

Elképesztő változásokat eredményezett ez a közös akció! Viki ma már mosolyog, s bizakodva néz a jövője elé!

Viki története igazi jó példa arra, hogy egy kis odafigyeléssel, összefogással mindent elérhetünk, amit szeretnénk! Hálásak vagyunk minden segítségért, meg természetesen azért, mert részesei lehettünk! Köszönjük!

 

Designed by Free Joomla Templates